Giorgio Vasari, pictorul, inginerul, arhitectul, istoricul și scriitorul spunea că pictura este o afacere de familie, iar istoria Europei este generoasă în exemple, dacă îi amintim pe Pieter Bruegel cel Bătrân, fiul său și întreaga dinastie de pictori ce au urmat.

Creativitatea are o tradiție îndelungată a transmiterii secretelor – acelor informații de bază, care, dezvoltate, conturează „ineditul”. Astfel, au luat naștere meșteșugurile egale cu arta. Astăzi, afacerile moștenite din generație în generație, așa cum este Tempini, poartă în ele originalitatea și autenticitatea brandurilor de familie.

Povestea Tempini a început în anul 1921, în Italia. După 100 de ani de activitate neîncetată, în an aniversar, Tempini pune, într-un dialog armonios, istoria, avangarda, creația, rafinamentul, devotamentul și pasiunea cu brandul din prezent. Sub auspiciul a celor șase valori ce au influențat tot parcursul dezvoltării, care au stat și stau în spatele a ceea ce înseamnă astăzi Tempini, compania pregătește o serie de momente aniversare.

Imaginile extrem de sugestive, schițele prezentate pe rețelele de socializare, redau atmosfera vremurilor prin povești ce au marcat evoluția brandului. Însă anul aniversar înseamnă mult mai mult decât punctarea celor mai importante etape și momente.

Tempini este parte din viața celor care au înțeles pasiunea pentru frumos. În fond, prestigiul brandului este menținut la cotele cele mai înalte de oameni dedicați (colaboratori, designeri, arhitecți, prieteni discreți și apropiați ai brandului), cei care, zi de zi, sunt în slujba creației, culturii și frumuseții atemporale. Încă din anul 1921, Tempini este un registru stilistic ce folosește materialul ca limbaj de expresie, iar anul acesta vom „comunica” o nouă direcție, aducând branduri în exclusivitate pentru România.

În a doua jumătate a anului, spiritul creator european al designerilor și arhitecților din România va fi recompensat prin acordarea unor premii, pe care le vom anunța în urma unei competiții menite să pună accentul pe excelența în amenajările interioare.

Tot în a doua jumătate a anului, vom prezenta colecții ceramice artizanale, create exclusiv pentru Tempini 100 de ani, de către maeștrii sicilieni.

Vă vom dezvălui pe parcursul anului momentele speciale create pentru dumneavoastră, cei care ne împărtășiți viziunea, astfel că vă invităm, în acest an, ca din spectatori să deveniți actorii principali pe scena pavată, zi de zi, an de an, cu inovație, inspirație și AvangArtă.