Consultant Personal
1921
1958
1968
1970
1980
1990
2009
2014
2015
2016
2018
2021
1921

Începuturi…

Cu pasiunea și valorile bine înrădăcinate în obiceiurile vremii, începuturile Tempini sunt pavate în Brescia, nordul Italiei, acolo unde, la 1921, se ard la soare și se pictează manual primele plăci ceramice artizanale, sub plăcuța Societății Bonometti.

Ada Tempini livrează cu grijă, pe bicicletă, primele plăci, Tempini ajungând în casele și gândurile localnicilor ca un aer proaspăt de rafinament, artă și stil. Drumul spre ceea ce astăzi numim inspirație, inovație și viziune se clădește cu multă muncă, dedicare și atenție la detalii, transformând bogăția meșteșugului într-o moștenire ce dăinuie, de 100 de ani, din generație în generație.

1958

Jocul de-a arta

Zilele în micul magazin Bonometti depășesc timpul și spațiul, construind un cadru unde pensula conturează universul unei familii unite. Copiii cresc în spiritul antreprenorial Tempini, joaca devine meșteșug, inspirația instrument de lucru, iar perseverența motorul progresului.

Curioși și exploratori, cei mai mici membrii nu ezită să își petreacă timpul alături de cei care le deslușesc taina ceramicii, transformând jocul de-a arta în pasiune pentru frumos, cultură și comerț.

1968

Viziunea pavează drumul Tempini

Înconjurați de oameni care au știut să îi inspire, ghideze și să îi inițieze în arta ceramicii, cei doi frați, Angelo și Enrico Tempini, au știut să gestioneze tranziția socială, economică și culturală, atunci când preiau conducerea firmei, la doar 16 ani, respectiv 21.

Prin credință în forțele proprii, cei doi pornesc cu viziuni proaspete, au curajul de a deschide uși mari și foarte mari, depășesc limite și așteptări, surprind, se adaptează și își clădesc drumul și renumele din prezent.

1970

Pereții din Milano se îmbracă în Tempini

Odată cu dezvoltarea și tehnologizarea majoră a industriei, afacerea de familie se transformă într-un business specializat exclusiv pe produsele ceramice.

Cei doi frați pavează parcursul Tempini cu încredere și viziune, având curajul de a produce și livra stocuri de plăci ceramice în cantități foarte mari, ajungând principalii furnizori din zona Milano. Tot acum, se conturează primele proiecte internaționale, se împletesc idei și se deschid noi orizonturi…

1980

Se livrează, se montează, și se montează…

Europa este îmbrăcată, zilnic, în 20.000 mp de ceramică Tempini, livrată și montată de cei peste 800 de muncitori și colaboratori.

Astfel, se pavează o ascensiune spre un business internațional, cu strategii sănătoase de dezvoltare, inovație în designul ambiental și decizii ce vor schimba, poate pentru totdeauna, percepția asupra frumosului artizanal, născut sub soarele din nordul Italiei.

1990

Amprente de culoare

Turnul de apă din Milano devine Torre Arcobaleno, atunci când plăcile Tempini se așază creativ, una câte una, schimbându-i complet înfățișarea.

Restaurarea Turnului Curcubeu dezvăluie o nouă fațadă colorată, luminoasă, plină de personalitate, primind totodată și o notă definitorie pentru orașul modei.

Deși construit cu scop industrial, amprenta Tempini marchează obiectivul ca un punct de referință în design, urmându-i și alte proiecte arhitecturale precum City Life Milano și Bosco Verticale.

2009

Se întind pardoseli până în Timișoara 2009

Decizia de a dezvolta businessul plăcilor ceramice și în România este și pasul prin care frații Tempini pun Timișoara pe harta designului ambiental, devenind orașul care găzduiește primul Showroom Tempini și cel mai mare showroom de profil, din Estul Europei.

Un spațiu dedicat colecțiilor mereu actuale, cu deschidere spre curiozitatea și nevoile designerilor, arhitecților, cât și spre individualitatea fiecărui invitat, care trece pragul Casei Tempini.

Elemente de design și note ale rafinamentului îmbină armonios atmosfera unei biblioteci-muzeu, în care se pot ‘’răsfoi’’ paginile tradiției și modernității deopotrivă.

2014

Tempini, un stil de viață

Deschizând o nouă dimensiune a amenajărilor interioare, Tempini devine o experiență placată cu valențe culturale, o expresie a ineditului, un sentiment personal de acasă.

Acum, plăcile ceramice și obiectele decorative se prezintă sub forma unor concepte de home design, ce se aliniază la valorile propuse de marile branduri italiene, pentru care tapetul, parchetul, panourile decorative și obiectele sanitare din ceramică sunt expuse asemeni unor adevărate opere de artă.

Spațiul Tempini devine o mare casă primitoare, unde fiecare încăpere prinde contururi autentice, ce definesc luxul și surprind, de fiecare dată.

2015

Visele mari atrag realizări de mari dimensiuni

Tempini acceptă provocări, soluționează problemele de logistică și aduce, pentru prima oară în România, cele mai mari plăci ceramice din lume, de dimensiuni uriașe.

“Respectăm trecutul, dar avem, întotdeauna, privirea orientată spre viitor.”
Sub acest slogan, se lansează plăcile ceramice Magnum – un moment în care se deschid porţile spre o nouă dimensiune a designului ambiental. Una care oferă un “infinit” de posibilităţi de utilizare a plăcilor ceramice de mari dimensiuni, pentru că ele dau frâu liber creativităţii în spaţiile moderne contemporane.

2016

Frumosul desăvârșit pe Strada Frumoasă

În anul 2016, Tempini este primit în casa Domniței Bălașa, fiica lui Constantin Brâncoveanu, spațiu ce va găzdui Showroom-ul din București – un omagiu adus tradiției și obiceiurilor nobile.

Situat pe Strada Frumoasă, cel de-al doilea Showroom Tempini respectă și păstrează intimitatea locului, îi studiază istoria și potrivește contextualitatea actuală cu bogăția culturală care îl înconjoară.

Arta frumosului străbate fiecare colț al casei, oprindu-se în Salonul Ceaiului, acolo unde materialele prețioase, echilibrul estetic și discuțiile cu specialiștii Tempini devin confidenții fiecărui oaspete.

2018

Capsule de timp imprimate pentru totdeauna

Prin lansarea brandului Cedit Ceramiche d’Italia, Tempini aduce la Timișoara conceptul de artă pe suport de placă ceramică, sub forma unor colecții capsulă, semnate de autori celebri și placate cu istorie vie. Astfel, fiecare placă a acestui brand devine un tablou și fiecare spațiu amenajat cu aceste plăci se transformă într-o galerie de artă.

Colecțiile sunt inspirate din istoria vie a Persiei, dar și din cultura Italiei, din metamorfozarea elementelor supuse trecerii timpului și naturii, împletind armonios avangarda creativă și artizanatul cu inovația tehnologică.

2021

100 de ANI placați cu artă

Timp de 100 ani, viziunea, inspirația și curajul ne-au purtat pașii prin toată Europa și ne-au placat amprenta pe “harta frumosului“. Acum, Tempini înseamnă experiențe de stil și eleganță, cu sentimentul de acasă, o incursiune în farmecul trecutului, dar cu un simț acut al inovației și valori adânc înrădăcinate în tradiția și cultura moștenirii noastre.