Pe lângă rolul de podoabe, bijuteriile au reprezentat încă din cele mai vechi timpuri, provocări pentru interpretarea savantă. Piesele ornamentale relevau identitatea și  autenticitatea unor civilizații tocmai de aceea, studiul lor în contextele istoriei a scos la lumină povești demult apuse. Bijuteriile, în epoca de piatră erau alcătuite din materiale naturale cu design, ce reflectau lumina, între care perlele, cochiliile melcilor, vertebrele unor pești, oase, sau chiar dinți de animale. În epoca bronzului a apărut metalul. Mai târziu, fenicienii au descoperit sticla opacă, iar romanii au fost cei care au făcut trecerea la sticla transparentă.

Astăzi, în continuarea unei tradiții italiene vechi de secole, care ține de estetică, artă, arhitectură și design, prin posibilitațile tehnologice actuale a luat naștere o colecție de plăci ceramice care pot „îmbrăca” spațiile noastre în podoabe ale naturii. „Les Bijoux de Rex”, sau, în traducere liberă, „bijuteriile regilor” este, o  colecția cu texturi și dimensiuni variate care sunt inspirate din cele mai rare minerale. Numele colecției ne trimite cu gândul la opulență, însă particularitatea acestei colecții nu constă în exces, ci dimpotrivă, reflectă definiția absolută a luxului interpretat ca stare  de bine generată privitorului.

Libertatea conceptuală, tehnologie avansată, modelare perfectă, extravaganță curajoasă – formula gresiei de lux de la Florim

Asemenea bijuteriilor purtate ca podoabe, particularitatea acestei colecții stă într-o puternică forță de expresie. Dacă ar fi să restrângem sensul acestei colecții într-unul simbolic, poate că mesajul ar fi mai scurt și mai simplu decât ne imaginam. Este chiar mesajul pe care ni-l transmite natura printr-o puternică forță de expresie, un discurs despre curajul de a ne exprima precum o face ea. Liber, frumos și cristalin. 

Gresia de lux se regăsește în Timișoara și București

Colecția „Les bijoux de Rex” este inspirată de marmură cu suprafețe atât de rare și prețioase cu opt aspecte de materiale diferite: Onyx Blanche inspirat de Onix Alb; Calacatta Altissimo Blanc care reinterpretează Calacatta Altissimo; Ombre de Caravage, reinterpretarea minunatei marmure Ombra di Caravaggio; Brèche Capraia, ce amintește de Breccia Capraia; Marron Imperial, reinterpretând Emperador, o frumoasă marmură de origine spaniolă; Jaspe Rouge, inspirat de Jasper Red, o piatră elegantă din familia cuarțului; Sodalite Bleu, ce reinterpretează Sodalitul albastru, un mineral albastru, foarte rar, și Les Quatre Saisons ce amintește de o rafinată marmură franceză.

Gresia din această colecție se încadrează în categoria ceramicii de lux, are o grosime de 10 mm și de 6 mm, iar dimensiunile variază de la 160cm x320 cm, 120×240, 160×160, 120×120, 60×120, pâna la 120 cm x280 cm. Aceasta poate fi folosită atât pentru living, cât și pentru podeaua sau pereții din bucătărie sau baie. Colecțiile sunt expuse atât în showroom-ul din Tempini din București cât și în cel de la Timișoara.