Designul românesc într-o întâlnire cu designul italian

Arta, arhitectura, designul românesc și designul italian, se întâlnesc în spațiul expozițional Tempini de pe Calea Aradului 115, showroom ce găzduiește expoziția Daydreaming, conceptul galeriei de artă Epretext.

Expoziția deschisă în cadrul showroom-ului din Timișoara reflectă un moment de continuitate a expozitiei Daydreaming în oglindirea universului italian din Tempini.Lucrările selectate aparțin unor artiști consacrați, precum Peter Jecza, Mircea Cantor, Șerban Savu, alături de creațiile unor ateliere de tineri artiști precum De Ceramica, Victoria finala,201 Design studio, UAU, Sandra Berghianu.

Noi forme de exprimare artistică, piese ceramice, obiecte de decor sunt expuse de către galeria de design Epretext în spațiul expozițional Tempini România. Colaborarea dintre galeria de artă Epretext, fondată de Adela Maria Marius împreună cu Andrei Petru Jecza, și firma Tempini, a decurs aliniat cu traseul de promovare a artei frumosului a ambelor identități.

Tempini România, companie care de-a lungul timpului promovează și expune arta unora dintre cei mai renumiți ceramiști de talie internațională, deschide posibilitatea unor tineri artiști românide a expune și de a transmite tuturor vizitatorilor bucuria generată de estetica unor piese autentice ce se regăsesc prezentate în expoziție.

Expoziția Daydream, se conturează în jurul unei piese de bază: Daybed, lucrare creată de Radu Abraham într-o serie limitată, în colaborare cu 8 artiste femei care vorbesc diferit despre (A dream), un vis: Ana Adam, Ioana Sisea, Jesse Kase, Ioana Stanca, Oana Nastasache, Lea Rasovsky, Pusha Petrov, Jazmin Grinbaum.

Plecând de la ideea că arta reușește să transmită emoții, să creeze stări pozitive în oameni, să modeleze comportamente și percepții, dar și din libertatea pe care oamenii trebuie să și-o acorde – libertatea de a visa, s-a conturat conceptul unei expoziții premieră în România.Expoziția Daydreaming s-a născut dintr-o surprinzătoare mărturisire a lui Paul Gauguin: I shut my eyes, in order to see, aducând o poveste despre libertatea de a visa. Conștienți de tot ce am trăit în această perioadă, sub același cer – separat, dar probabil, mereu împreună -, expoziția reprezintă invitația de a accepta frumosul din noi, povestește Adela Maria Marius.

Fondat pentru oameni și casele lor, galeria Epretext cuprinde o serie de expoziții de design românesc, un număr impresionant de designeri și obiecte pentru casă ce se pot găsi pe shop-ul online epretext.ro .

Expoziția Daydreaming din cadrul Tempini, Calea Aradului 115, se poate vizita pe bază de programare online pe epretext.ro sau prin programare la numărul de telefon:

Corina Sfia +40 733 316 973

Adela Maria Marius +40 720 222 554

Andrei Jecza +40 722 666 445

Lista de artiști :

201 Design Studio

Radu Abraham, în colaborare cu Ana Adam, Ioana Sisea, Jesse Kase, Ioana Stanca, Oana Nastasache, Lea Rasovsky, Pusha Petrov, Jazmin Grinbaum, Bora Baboci.

Askia

MBSP Studio

Sandra Berghianu

Mircea Cantor

DeCeramica

Cosmin Florea

Peter Jecza

Kenosis

Lost.Optics

Mormi

Minitremu

Saddo

Serban Savu

Studio Mud

Tataie Studio

UAU

Victoria Finală