Anul acesta, Tempini sărbătorește 100 de ani de activitate neîncetată, încărcați de energie și forță creatoare, îmbrăcați în rafinament și pavați cu artă. Fiecare placă ce a construit ascensiunea până aici a fost așezată de oameni înzestrați cu pasiune, viziune și plini de inspirație, care au împărtășit aceleași principii și valori, în care Echipa Tempini crede și după care se ghidează.

 

Astfel, pe tot parcursul anului, Tempini a dedicat fiecărei valori, 2 luni de poveste, prin campanii și acțiuni specifice, celebrând, pe rând, cele 6 tematici care definesc și întăresc personalitatea și unicitatea brandului: MOȘTENIRE, avangARTĂ, CREAȚIE, DEVOTAMENT, RAFINAMENT și PROMISIUNE.

 

Pentru Tempini, frumosul este un stil de viață, ce poate lua forma clădirilor înalte, spațiilor discrete, accentelor decorative sau a oamenilor ce au de spus o poveste. Astfel, dacă tematica moștenire – a făcut o incursiune în anul 1921, suprinzând momentele când luau formă primele plăci ceramice artizanale, următoarele 5 teme au sărbătorit prezentul și oamenii de care Tempini se înconjoară: avangARTA le-a fost dedicată designerilor colaboratori Tempini, devotamentul a adus în față întreaga Echipă Tempini, iar rafinamentulspune povestea marilor designeri italieni, care au dat naștere colecțiilor celebre de plăci ceramice, lăsând promisiunea ca pe o mărturie de inovație, sinceritate și respect, pentru următoarele generații de clienți și colaboratori ce vor trece pragul Casei Tempini.

 

Cât despre CREAȚIE – dincolo de a fi unul dintre cei mai importanți piloni ce stau la baza artei pe care Tempini o poartă în lume, tematica s-a transformat și într-un bun prilej de a promova designerii, decoratorii și arhitecții aflați la început de drum, pentru care fiecare spațiu devine o planșă de inspirație.

 

”Cercul oamenilor creați pentru CREAȚIE” s-a desfășurat pe paginile de socializare Tempini și a presupus selecția a 10 artiști, proaspăt absolvenți sau cu maxim 3 ani experiență în domeniu, care s-au întrecut prin portofolii, pentru marele premiu de 1000 Euro și posibilitatea de a amenaja interiorul băii unuia dintre fanii Tempini (ales prin tragere la sorți, în cadrul aceleiași campanii), cu materiale în valoare de 2500 Euro.

 

Perechea de căștigători a fost formată din Andrei Vasilescu – câștigător #Giveaway și Mihaela Dumitru, Designer de interior și Arhitect ales pentru amenajarea proiectului de baie și fondator LINE. Arhitectura&Design.

 

În alegerea designerului colaborator, Andrei Vasilescu, împreună cu soția sa, a selectat acele valori care să corepsundă stilului de design abordat în întreaga locuință, cei doi aflându-se deja în plin proces de amenajare.

 

Răsfoind portofoliile celor 10 Designeri, randările Mihaelei Dumitru au fuzionat cel mai bine cu ceea ce își doresc: culori simple și serioase, îmbinare armonioasă între clasic și modern, alegeri eterogene care să creeze poveste îmbrăcată în formă.

 

Colaborarea dintre cei doi a fost naturală și a conturat, de la o săptămâna la alta, fiecare idee, cerință sau dorință. Provocarea, însă, a fost transformarea unui spațiu de 7,2 mp într-un loc adaptabil pentru materialele Tempini și accesibil pentru doi adulți și un copii. Și de această dată, designerul Mihaela Dumitru a găsit soluțiile și proporțiile ideale: obiecte sanitare suspendate pe blat, rafturi și dulapuri incorporate în perete și plăci ceramice din colecțtia Exalt /Cerim by Florim Ceramiche, al cărui efect de marmură conferă deschidere și luminozitate băii.

 

Baia se află în plin proces de amenajare și mai avem puțin până să ne fie dezvăluit turul noului spațiu, dar, până atunci, putem descoperi curioși tonurile de eleganță și stil împreună cu inovația unor detalii ce au reușit să transforme complexitatea în simplitate, prin ambientările realizate.