Tempini România pune la dispoziţie un seminar online cu informaţii esenţiale pentru mediul construit. Acesta este prezentat sub formă de cursuri video şi reprezintă o sinteză a elementelor de bază,  de care trebuie să ţină cont cei care doresc să îşi construiască sau să îşi achiziţioneze o casă sau un apartament. Persoanele doresc să participe trebuie să completeze formularul pus la dispoziţie pe acest link pentru înscriere.

În ciuda unei societăţi avansate tehnologic, a îmbunătăţirilor incontestabile a calităţii mediului interior, calitatea construcţiilor este zi de zi un subiect dezbătut şi analizat de specialiştii din acest sector care atrag atenţia asupra faptului că încă există o serie de riscuri pentru sănătate. Termenul de construcţii sustenabile, pe care îl auzim frecvent, se referă la acele clădiri care îndeplinesc toate criteriile bazate pe funcţionalitate, sănătate, estetică şi durabilitate, însă cum ajungem să locuim într-o astfel de casă? Cum ne construim casa dorită în armonie cu natura? La ce trebuie să fim atenţi atunci când descifrăm o fişă tehnică? Cum putem să ne asigurăm că spaţiul interior este unul benefic sănătăţii noastre, nu unul dăunător? Şi cum putem să gestionăm costurile?

Pentru a primi răspunsurile, mai întâi trebuie adresate întrebările corecte. Adesea, din cauza unei lipse de informaţii avizate, greşelile sunt deja înfăptuite, iar costurile greu de suportat, avertizează specialiştii. Informaţiile “culese”, de pe internet, din forumurile on-line, sau din alte surse, nu oferă o perspectivă reală şi concretă asupra a ceea ce trebuie făcut.  În acest sens, un grup format din arhitectul Ioan Șandru, designerul de interior, Mihai Caraghiaur şi inginerii Rareș Brădeanu (totodată specialist Kerakoll), ing. Liviu Iacoboni şi Gigi Nacev (dir. Tempini Solutions Ro), trasează un set de informaţii de construire, în conformitate cu reglementările actuale din construcţii.

Seminarul on-line oferă un spectru larg de sugestii şi detalii privind construirea unei case, cât şi informaţii  relevante pentru cei care se gândesc să îşi achiziţioneze o casă. Setul de informaţii  care va fi pus la dispoziţie on-line, este certificat de experienţa acestora în construcţii, bazată pe ceea ce întâlnesc zi de zi în domeniul lor de activitate. Astfel, subiectele abordate cuprind informaţii despre arhitectură, design, gestionarea bugetelor, cât şi informaţii tehnice despre fundaţie, structură, izolaţie, acoperiş, instalaţii electrice.

Seminarul va fi susţinut de:

Arh. Ioan Șandru

Arhitect, artist vizual, profesor. A activat în domeniul designului industrial de obiect şi designului grafic, participant la expoziţii internaţionale de artă. În prezent lucrează în propriul birou de arhitectură şi design: Unidesign.

Designer de interior, Mihai Caraghiaur

 Mihai  Caraghiaur este atât un designer implicat în numeroase proiecte din România. Amprenta sa artistică este regăsită în lucrări din zona rezidenţială, cât şi în amenajări de spaţii publice din Timişoara, Bucureşti, Hunedoara, Arad, Sibu, Braşov. A colaborat cu importante birouri de arhitectură, obținând alături de aceștia recunoașterea meritelor în reviste de specialitate și în cadrul Bienalei Timișorene de Arhitectură, 2016. În anul 2018 a fost nominalizat la premiile Elle Decoration Award România.

Ing. Rareș Brădeanu

Specialist Kerakoll cu peste 15 ani de experiență în domeniul construcțiilor. S-a implicat de-a lungul timpului în lucrări de finisare, hidroizolații și placări, termoizolații, până la lucrări de consolidare, punere în valoare și restaurare a monumentelor istorice, acumulând experiență și cunoștințe vaste care au contribuit la execuția și reabilitarea unor edificii importante din România precum: Arcul de Triumf, Cetatea Rupea sau construcţii noi, precum Therme București.

Ing. Liviu Iacoboni

Cu o experienţă de 25 de ani în domeniul eficientizării energetice, Liviu Iacoboni este un specialist în clădiri cu consum energetic redus, considerând că o casă eficientă energetic este o investiție inteligentă pe termen lung. Acesta este implicat în numeroase proiecte rezidenţiale din Timişoara şi Haţeg (localitatea sa natală).

Ing. Gigi Nacev, manager Tempini

Gigi Nacev este consultant în business, conduce firma Tempini România de peste 11 ani, companie în cadrul căreia colaborează cu renumiţi arhitecți, ingineri şi designeri, recunoscuţi prin proiecte de referinţă naţionale şi internaţionale. În activitatea sa, acesta duce o campanie constantă de informare şi educare a pieţei privind calitatea şi sustenabilitatea în construcţii.