Policroma, colecţie lansată anul trecut de CEDIT by Florim la Milano Design Week, ce urmează să fie prezentată de Tempini România în luna mai, a primit distincția „Red Dot Award 2020”. Premiul este recunoscut la nivel internațional ca fiind unul dintre cele mai căutate sigilii de calitate pentru un design de top.

Anul acesta colecţia Policroma – CEDIT by Florim a fost apreciată de membrii juriului Red Dot drept cel mai interesant şi original design pentru un produs. “Este întotdeauna un risc să lansăm un produs nou și fiecare proces de proiectare este plin de riscuri.” a spus prof. dr. Peter Zec, fondator și CEO al Red Dot, citat de site-ul organizaţiei, „De aceea, designerii și companiile ar trebui să își verifice ideile înainte de a investi în ele. Cred că un premiu pentru conceptul de design este cel mai bun fond pentru a evalua conceptul.”

Policroma a fost desemnată câştigătoare dintre cele 6.500 de produse, prezentate de 60 de ţări diferite. Conceptul colecţiei îi aparţine arhitectei Cristina Celentano, cunoscută şi pentru colaborările cu Fendi sau Sergio Rossi. 

Colecţia Policroma este inspirată din istoria şi arhitectura italiană, din marmura rară pe care am păşit atunci când am vizitat Catedrala din Milano, din geometria formelor bine echilibrate, din stilul vestimentar al caselor de modă, cât şi din lucrările marilor maeștri italieni. Autoarea colecţiei extrage dintr-o lume vastă a referințelor, esenţe istorice pe care le recompune printr-o manieră ce pare elegantă, fără efort, într-o nouă formă ceramică. O formă policromatică.

Păşind în ambientele amenajate cu Policroma, resimţim acea starea de spirit din locuințele burgheziei iluminate care a modelat istoria orașului Milano.

Tempini România prezintă an de an, în exclusivitate, colecţiile lansate de CEDIT by Florim, în showroom-urile din Bucureşti şi din Timişoara. În ambientele amenajate din showroom sunt expuse colecţile brandului CEDIT, brand care a mai fost premiat de membrii juriului Red Dot pentru colecţia Storie (2017), Rilievi (2019). În 2020, colecţia anului este Policroma, obţinând cele mai multe distincţii, între care şi Wallpaper * Design Awards (2020), premiul EDIDA by Elle Decor Japan (2019) şi Archiproducts Design Award (2019). Policroma urmează să fie prezentată, în România, în luna mai.

Sursă foto: site Red Dot Design Award